Srpski domaćin

srpski domacinSrbija je zemlja dobrih domaćina. Srpski narod je nadaleko poznat do gostoljubivosti i prijateljstvu. Oni koji putuju kroz Srbiju mogu da se upoznaju ne samo sa prirodnim lepotama i spomenicima, već mogu da steknu prijatelje za ceo život. I zaista, Srbi su bili, jesu, i biće prijatelji za ceo život.
Nakon upoznavanja sa srpskim domaćinom, svakog putnika očekuje bogata gozba. Napre ide zdravica. Srbi su poznati po pravljenju rakije. Možda recept za ovo piće nikome ne daju, ali će zato poslednju kap da podele sa svakim.

srpski domacinKada se završi sa zdravicom, pa i još po kojom, sledi prava gozba. Tradicionalna jela su deo srpskog folklora, gost mora biti uslužen sa najboljim što se ima. A ima se mnogo toga. Bogata trpeza je obavezna u domu svakog domaćina. Domaći suhomesnati proizvodi, kuvana jela, pite, sir i kajmak, sve to čeka gosta. A dobra hrana ne može bez dobrog vina. A pravi domaćin obavezno čuva ono najbolje, i deli ga sa svojim prijateljima.
srpski domacinSrpski domaćin čuva svoje običaje, i od njih nikada ne odstupa. Sa njim se pozdravlja ili čvrstim stiskom ruke, ili sa tri poljupca u obraz. Nazdravlja je iskreno, Živeli ili Uzdravlje ne smeju da izostanu. Kada domaćin otvori dušu, onda je to prijateljstvo za sva vremena. Na kraju, srpski domaćin ne dozvoljava da veselje prođe bez muzike. A kao ni ostalog, ni nje ne nedostaje. Bilo da je reč o tamburi, harmonici ili trubi, ovaj narod živi zbog muzike i živi uz muziku.
Veselje u Srbiji kao da nema kraja. Nije bitno da li je u pitanju vikend ili radni dan, zabava traje dokle traje, što duže to bolje. Noćni provod u Srbiji je veoma bogat, u gradu se ostaje do ranih jutarnji sati. Pa kada se sve završi, odmah se prave planovi da se sve i ponovi.