Etno sela

etna sela salasi
Čuvari tradicije i kulture, etno sela poslednjih godina doživljavaju neverovatnu ekspanziju u turističkoj ponudi Srbije. U jedinstvenom ambijentu, poput onog koji se naguje na salašima u Vojvodini, etno sela nude mnogo toga za savršeno uživanje. Bogata priroda, sjajna hrana, ambijent koji oslikava stara vremena, sve se to gostima stavlja na rapolaganje. I naravno ono najvažnije, uživanje bez stresa i ostavljenje svih briga po strani.
Etno sela vode ljubazni domaćini, koji žive u skladu sa tradicijom i prirodom. Kroz domaću radinost čuva se i neguje narodna tradicija. Ovde se posetioci mogu upoznati sa starim zanatima, koji nažalost sve više izumiru. Osim narodnih običaja, etno sela su čuvari izvorne muzike, koja se takođe sve ređe može čuti.
Kao što je već rečeno, na selu se živi u skladu sa prirodom. Stoga se gostima nudi izuzetno zdrava i ukusna domaća hrana. Etno domaćinstva ispunjena su bogatim poljima i domaćim životinjama. Stoga sve namirnice potiču upravo iz domaćinstva, dok se sa strane nabavljaju samo so, kafa i šećer. Etno sela poznata su i po uzgoju organske hrane. Posetioci mogu da uživaju u branju neprskanog voća i povrća, zatim u branju šumskih jagoda i pečuraka, ili da skupljaju lekovito bilje.

Kao čuvari tradicije, etno sela su veoma popularna turistička odredišta. Posetioci koji jednom dođu obavezno se vraćaju, da bi ponovo uživali u svim čarima prirode. u Srbiji se nalazi veliki broj etno sela, na vama je da pronađete ono savršeno.